Als je nog kleine kinderen hebt die naar de basisschool gaan en je ervan houdt om te fietsen als het mooi weer is, dan is het erg leuk als je over een bakfiets beschikt. De kinderen kunnen dan in de bakfiets zitten en jij brengt ze vervolgens naar school. Het is echter heel belangrijk om goed na te denken over de veiligheid van de kinderen. Niet elke bakfiets is namelijk geschikt voor het gewicht van de kinderen. Bovendien is de ene bakfiets aanzienlijk veiliger dan de ander. Mocht je een bakfiets willen kopen dan is het zeker aan te raden om dit artikel te lezen. 

Waar moet je op letten?

Het is erg belangrijk dat jij en je kinderen veilig de weg op kunnen gaan. Daarom moet je een bakfiets nooit te zwaar belasten en als je kleine kinderen wilt meenemen, dan is het erg belangrijk dat je de bakfiets voorziet van gordels. Als jij aan het fietsen bent, dan kan je heel moeilijk ingrijpen als een van de kinderen bijvoorbeeld gaat staan. Daarnaast zijn je kinderen ook veiliger wanneer je hard moet remmen of in botsing komt met een automobilist of een andere fietser. Bakfietsen met gordels zijn speciaal gemaakt voor het veilig vervoeren van kinderen en ze voldoen ook aan de veiligheidseisen. 

 

Elektrische bakfiets 

Als je last hebt van pijnlijke spieren of een te maken hebt met een chronische aandoening, dan kan dit erg belemmerd zijn in het dagelijks leven. Als je ondanks de pijn toch graag de kinderen naar school wilt brengen met een bakfiets, dan kun je het beste kiezen voor een elektrische variant. Een elektrische bakfiets is namelijk voorzien van een middenmotor waardoor je eenvoudiger je balans houdt en bovendien trapondersteuning krijgt. Hierdoor hoef je maar enkele trapbewegingen te maken en kan je een snelheid behalen van enkele tientallen kilometers per uur. Naast dat het stukken minder belastend is, ben je dus ook veel sneller op de gewenste bestemmingen.

 

Ga naar de fietsenwinkel

Als je een bakfiets wilt kopen, of het nou een elektrische is of niet, is het verstandig om een bezoekje te brengen aan een fietsenwinkel bij jou in de omgeving. Er is daar namelijk altijd een specialist op het gebied van fietsen aanwezig die klaar staat om jou te helpen. Vaak kan je ook een testrit maken op een bakfiets. Mocht het goed bevallen dan kun je eventueel overgaan tot de aankoop.

 

Geef een reactie