Het dagelijkse leven gaat soms zo snel. Werken, de kinderen ophalen, een sociaal leven onderhouden en dan ook nog eens schoonmaken. Dat dit je soms wat teveel kan worden is zeer begrijpelijk. Om die reden hebben we in deze blog de meest makkelijk te onderhouden vloeren voor je uiteengezet. 

PVC vloer

PVC vloeren zijn zeer makkelijk te onderhouden, daar valt niet over te twisten. PVC vloeren of polyvinyl vloeren zijn niets anders dan alternatieve termen voor vinyl vloeren. PVC staat voor polyvinylchloride, het materiaal waaruit een pvc vloerbedekking is opgebouwd. Het wordt dus vaak afgekort tot pvc vloer of gewoon vinyl vloerbedekking, dit zijn de meest voorkomende termen voor deze specifieke vloerbedekking. Ze zijn beschikbaar in vele soorten kleuren, maten en patronen. Dit is dus fijn omdat het kan matchen bij elk soort interieur. Ook de antisliplaag maakt dit type vloer uitermate geschikt voor een gezin. 

Laminaat

Laminaatvloeren zijn een hybride vloerbedekking bestaande uit een spaanplaat houten basis met daarop een beeldlaag en een transparante slijtlaag. Laminaatvloeren zijn een populair type vloerbedekking voor woonkamers, keukens, eetkamers, slaapkamers, gangen en andere ruimtes die niet onderhevig zijn aan veel vocht, zoals een badkamer.

 Laminaatvloeren werden in de twintigste eeuw  uitgevonden door een Zweedse bedrijf. Dit bedrijf kwam op het idee om houtafval te gebruiken door het te onderwerpen aan hoge druk, hitte en bindmiddelen, en er vervolgens bruikbare vloerbedekkingen van te maken. Sinds die tijd maken vele andere fabrikanten nu laminaatvloeren. Ze zijn makkelijk te leggen, relatief goedkoop en krasbestendig. Een laminaatvloer bestellen gaat makkelijk via webshops als http://laminaatenparket.nl

Epoxyvloer

In een notendop is een epoxyvloer een soort van kunstharsvloer systeem dat wordt gelegd op de top van betonnen ondergronden als een vorm van bescherming en decoratie. De systemen kunnen bestaan uit verschillende lagen uithardende hars die worden gecoat of gegoten, en in het algemeen worden aangebracht op een betonnen ondergrond. Zodra de harslagen volledig zijn uitgehard, vormt het vloersysteem een sterke en permanente verbinding en fungeert het als een ondoordringbare en decoratieve barrière ter bescherming van de ondergrond. Omdat epoxy is een naadloze en ondoordringbare vloer is, is de betonnen ondergrond beschermd tegen chemicaliën, vuil, vloeistoffen en andere verontreinigende stoffen. Dit maakt de vloeren gemakkelijk schoon te maken en vereist schoonmaak slechts een schrobber of standaard dweil met een allesreiniger; geen waxen of polijsten nodig. Epoxy vloeren vereisen niet veel onderhoud ten opzichte van een normale vloer.

Geef een reactie