Wil jij de komende zomer heerlijk buiten in je tuin kunnen genieten van het heerlijke weer? Dan is het wel even van groot belang dat jouw tuin precies zo is ingericht dat jij hier echt even kunt ontspannen. Als je nu naar je tuin kijkt zijn er waarschijnlijk wel een aantal dingen die je liever anders zou willen zien of misschien ben je net verhuisd en moet je de hele tuin nog aanpakken. Wat ook je situatie is de kans is groot dat een tuin makeover geen kwaad kan. Als je alleen nog niet zo goed weet hoe je dit het beste aan kunt pakken en waar je moet beginnen dan kan het nog best een uitdaging zijn om te beginnen. Om je hier een klein beetje bij te helpen hebben wij een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw tuin precies zo ingericht is dat het helemaal aansluit op jouw smaak en behoeften.

Doe onderzoek

Als je echt totaal geen idee hebt wat je met jouw tuin wil gaan doen, dan is het handig om te beginnen met het doen van onderzoek. Je kunt bijvoorbeeld online gaan kijken naar foto’s en video’s van tuinen. Door dit te doen kun je zien hoe andere mensen hun tuinen hebben ingericht en wat ze hiervoor hebben gebruikt. Op deze manier kun je dingen tegenkomen die je wel en niet aanspreken en dit kan ervoor zorgen dat je nieuwe ideeën krijgt en beter weet wat je wel en niet wil hebben in je eigen tuin. Voor inspiratie kun je natuurlijk ook kijken naar de tuinen van vrienden en familie. Deze mensen kunnen je vaak ook nog wel wat tips geven over handige dingen die jij echt in jouw tuin moet hebben.

Maak een lijstje met alles wat je hierin wil hebben

Om een beetje overzicht voor jezelf te maken is het handig om een lijstje te maken met alles wat jij nog in je tuin wil hebben. Je kunt op dit lijstje bijvoorbeeld het bekijken van verschillende loungesets zetten om vervolgens een loungeset all weather aan te schaffen. Ook kun je hier opzetten dat je nieuwe plantjes wil kopen voor in de tuin en misschien nieuwe lampjes voor in de avond.

Inrichten maar

Zodra je weet wat je allemaal moet gaan doen kun je ook echt aan de slag gaan. Werk langzaam je lijstje af en voordat je het weet heb jij de tuin waar je altijd al van droomde. Nog even en jij kunt deze zomer genieten van een prachtige ingerichte tuin.

 

Geef een reactie