Is jouw gezin recent uitgebreid met een nieuw huisdier zoals een kat? Van harte gefeliciteerd! Een nieuw huisdier brengt erg veel vreugde en blijdschap met zich mee, maar er zijn ook een aantal cruciale dingen rondom de verzorging van een nieuw huisdier die mensen nog wel eens vergeten. Wil jij je kat zo goed mogelijk verzorgen en hem/haar voorzien van de meest optimale gezondheid? Lees dan snel verder om te ontdekken welke 3 zaken je absoluut niet wil vergeten rondom de verzorging van je nieuwe kat!

 

De juiste voeding op de juiste leeftijd

Het is erg belangrijk dat katten de juiste voedingsstoffen krijgen wanneer ze deze nodig hebben. Katten hebben meer en minder hoeveelheden van specifieke voedingsstoffen nodig op verschillende leeftijden. Daarom is het belangrijk dat je, zeker bij kittens en jonge katten, er voor zorgt dat je kat de juiste voedingsstoffen aangeboden krijgt die hij of zij nodig heeft. Op veel verpakkingen voor kattenvoer staat weergegeven voor welke katten van welke leeftijden het voer precies geschikt is. Heeft je kat medische problemen? Raadpleeg dan altijd de dierenarts om af te stemmen welke voeding het beste is voor je kat. 

Regelmatig ontwormen

Het is erg belangrijk dat jij je kat regelmatig een ontwormingskuur geeft om de kat zo te beschermen tegen vervelende soorten wormen. Voor volwassen katten geldt dat je ze zo’n vier keer per jaar moet ontwormen en voor kittens ligt dit aantal nog hoger (zeker in de eerste weken). Ontwormen kat is een belangrijke manier om je huisdier te beschermen tegen lintworm, spoelworm en andere vervelende wormen. Het is voor zowel binnen- als buitenkatten belangrijk om ze regelmatig te ontwormen. 

Gebitsverzorging

Voor katten is een goede gebitsverzorging, net als bij mensen, erg belangrijk. Net als hun baasjes, hebben katten op jonge leeftijd eerst een melkgebit en wordt dit later verruild voor hun blijvende gebit. De meeste katten met gebitsproblemen krijgen deze problemen op een leeftijd van drie jaar of ouder. De gebitsproblemen die het meest voorkomen bij katten zijn afgebroken tanden en ophopingen van tandplak. Je kunt gebitsproblemen van je kat voorkomen door de tanden van je kat regelmatig te poetsen. Wanneer je hiermee begint als je kat jong is, kun je dit zonder problemen tot op latere leeftijd volhouden. Er zijn ook speciale ‘mondwaters’ voor katten die je hiervoor kunt gebruiken, als het poetsen van het gebit van je kat niet lukt. 

Geef een reactie