De afgelopen jaren zijn mensen zich bewuster geworden over de leefstijl die ze hebben. Ondanks dit bewustzijn zijn er nog veel mensen die niet precies weten hoe ze daadwerkelijk een verandering aan kunnen brengen in hun leefstijl. Een bewuste lifestyle creëren is daardoor niet eenvoudig. Je moet een aantal zaken veranderen voordat je daadwerkelijk een bewuste lifestyle aan kunt houden. Onderstaande tips kunnen ervoor zorgen dat je weet waar je aan kunt denken en je direct kunt starten met een bewuste lifestyle.

Jouw huidige voeding en beweging bijhouden

Een bewuste lifestyle begint bij het kijken naar de zaken die je op dit moment doet om gezond te leven. Denk daarbij aan de voeding die je dagelijks inneemt en de beweging die je uitvoert. Houd bijvoorbeeld enkele dagen jouw voeding bij in een schrift of een hiervoor ontwikkelde app, zodat je weet hoeveel suikers, koolhydraten, vetten en calorieën je iedere dag binnenkrijgt. Ook kun je bekijken of deze calorieën overeenkomen met de mate van beweging die je hebt. Schrijf daarom ook alle beweging op, zodat je een goede basis hebt om jouw lifestyle te veranderen.

Beweging toepassen in jouw leven

Als de basis op papier staat, kun je beginnen met het toevoegen van meer beweging. Bewegen hoeft niet te betekenen dat je naar de sportschool gaat. Je kunt namelijk ook een rondje lopen in jouw pauzes, waardoor je aan het einde van de dag aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid beweging van een half uur komt. Niet alleen krijg je hierdoor meer beweging, ook kun je genieten van de frisse lucht. Frisse lucht zal jou helpen aan een beter welzijn en je merkt dat je daarna weer voldoende concentratie hebt om werkzaamheden uit te voeren. Als je toch liever naar de sportschool gaat, kun je in gesprek gaan met een professional om een goed schema op te stellen aan de hand van jouw lichaam.

Laat bepaalde stoffen uit jouw leven

Als je voldoende beweging krijgt, merk je ook dat jouw lichaam bepaalde voedingsstoffen en andere middelen niet meer nodig heeft. Je kunt daarom jouw voeding aanpassen door onder andere suikers weg te houden en minder calorieën in te nemen. Daarnaast moet je middelen als drugs en alcohol tot een minimum beperken. Als je een drugsverslaving hebt, is het verstandig om hier hulp bij te zoeken en een van de instanties in de omgeving te benaderen. Je voorkomt hiermee dat je de rest van jouw leven aan middelen vastzit en kunt bewuster leven en jouw gezondheid verbeteren.

Geef een reactie