Als je de zaken niet meer zo scherp ziet, dan is dat tegenwoordig amper nog een probleem. Je hebt allerlei brillen en lenzen beschikbaar die dit probleem helemaal of voor een groot deel voor je op kunnen lossen. Een revolutie op het gebied van brillen is zonder enige twijfel de ontwikkeling van de multifocale bril. Dit mag je toch wel de bril onder de brillen noemen.

Van veraf en van dichtbij goed kunnen zien!

Een multifocale bril laat je zowel van veraf als van dichtbij goed zien. Het grote voordeel is dus dat je niet steeds van bril hoeft te wisselen. Het is bekend dat veel mensen zowel niet goed veraf als dichtbij kunnen kijken. In het verleden was je dan eigenlijk veroordeeld tot het gebruiken van twee verschillende brillen. 

Glazen van verschillende sterktes

In een multifocale bril zijn de glazen van verschillende sterktes. Met deze glazen kun je van elke afstand haarscherp zien.  Met een multifocale bril heb je een bril waarmee je prima in de verte kunt kijken en waarmee je eveneens kunt lezen en naar de televisie en het beeldscherm van de computer kunt kijken.  De overgang tussen de sterktes in de glazen hebben een zeer natuurlijk verloop. Dat maakt de overgang tussen dichtbij en veraf minder erg. 

Onderste deel van de bril is geschikt om te lezen

Kijken we naar een multifocale bril, dan is het onderste deel van de glazen geschikt om te lezen en naar voorwerpen te kijken op een kleine afstand.  De leessterkte in het glas is in het onderste deel het hoogst.  Wil je een boek lezen, dan houd je de tekst dus bij voorkeur onder de ogen. Het bovenste deel van het glas in de multifocale bril is weer zeer geschikt om in de verte te kijken. Ideaal dus voor autorijden en televisie kijken. Wil je over middellange afstanden kijken, dan gebruik je het tussengebied van de glazen.

Niet steeds switchen van bril

Het probleem dat veel mensen hebben om steeds te switchen van bril is met de multifocale bril is naar het verleden verwezen. Niet voor niets is deze bril dan ook een van de meest populaire brillen van dit moment. De multifocale bril staat symbool voor de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn om iets te doen als je de zaakjes niet meer zo goed ziet. Want minder goed zien hoeft tegenwoordig helemaal geen probleem meer te zijn. Dat bewijst deze bijzonder bril wel. 

 

Geef een reactie